THE PINK DUST – FATHOM (EP)

In 2014 bracht de Amerikaanse indierockgroep ‘The Pink Dust’ een eerste titelloze debuutplaat op de markt met een aantal catchy melodieën die gespeeld werden met allerlei elektronica-instrumenten en gitaren. De twee stichtende leden van de band zijn Roy Mitchell-Cárdenas uit Nashville, Tennessee en Cliff Littlefield uit Dallas, Texas.

Drie jaar later in 2017 verscheen hun tweede plaat “Night Vices” waarop Darren King meespeelde, de drummer van de formatie ‘Mutemath’ waar Roy eerder als bassist deel van uitmaakte. In 2018 volgde er een derde album dat “Ming” heette en vorig jaar verscheen “Flamingo”, een ep-tje met vier tracks. Maar nu kregen we een nieuwe ep van ‘The Pink Dust’ toegestuurd met alweer vier nummers.

Titel van dit minialbum is “Fathom”, zo vernoemd naar het eerste nummer en de single uit deze plaat. De tweede song is “I’m Gone”, klinkt wat experimenteler en lijkt op het dromerigere werk van de Belgische formatie ‘Oscar And The Wolf’. Ook de Britse synthpopformatie ‘Depeche Mode’ zal in recensies opduiken als vergelijkbare bands met de sound die ‘The Pink Dust’ op deze ep produceert. Vooral het nummer “Things That Matter Most” had uit het repertoire van Dave Gahan en ‘Depeche Mode’ kunnen komen.

Roy Mitchell-Cárdenas speelt hierbij op gitaar, bas, keyboards en drums, terwijl Cliff Littlefield naast basgitaar en gitaar vooral voor het vocale gedeelte van de songs zorgt. Minder elektronica en drumbeats en meer melodie krijgen we tenslotte nog te horen in de afsluitende ballad “Lonely Still”. Of deze ep “Fathom” er is gekomen in afwachting van een nieuwe volwaardige plaat zal in de komende maanden moeten blijken. Onze nieuwsgierigheid naar hoe die dan zal klinken is alvast gewekt met de vier tracks op dit minialbum van ‘The Pink Dust’.

(valsam)

Artiest info
Website